cervesa stout

MARIDATGES: Carn vermella, carn guisada, llenties, pastissos de xocolata i postres.

STOUT

Estil: Irish Stout
Tipus de fermentació
: Alta
Alcohol: 5,5%
Color (EBC): 150

Amargor (IBU): 28
Envàs: 33CL i Barril de 30l.
Tipus de vas: Vas de pinta anglesa
Tª òptima de consum: Entre 8 i 12ºC

NOTA DE CATA: Cervesa Stout on domina l'aroma a cafè amb alguns tocs a torrefacte. L'aroma del llúpol és terrós però no agafa protagonisme per sobre de les aromes a maltes torrefactes. De color negre opac amb reflexos granat.

Amb una escuma de color marró clar, cremosa i de llarga durada. El final és sec però amb un toc de la dolçor de la malta i cafè. Finalment es manté a la boca un retrogust a regalèssia aportat per les maltes torrefactes.

cervesa stout

Estil: Irish Stout
Tipus de fermentació
: Alta
Alcohol: 5,5%
Color (EBC): 150

Amargor (IBU): 28
Envàs: 33CL i Barril de 30l.
Tipus de vas: Vas de pinta
Tª òptima de consum: Entre 8 i 12ºC

CARACTERÍSTIQUES

NOTA DE CATA: Cervesa Stout on domina l'aroma a cafè amb alguns tocs a torrefacte. L'aroma del llúpol és terrós però no agafa protagonisme per sobre de les aromes a maltes torrefactes. De color negre opac amb reflexos granat.

Amb una escuma de color marró clar, cremosa i de llarga durada. El final és sec però amb un toc de la dolçor de la malta i cafè. Finalment es manté a la boca un retrogust a regalèssia aportat pels maltes torrefactes.

MARIDATGES: Carn vermella, carn guisada, llenties, pastissos de xocolata i postres.

PUNTUACIÓ

SABOR

Valorado con 4 de 5

AROMA

Valorado con 3 de 5

COS

Valorado con 4 de 5

AMARGOR

Valorado con 3 de 5
cervesa stout

HISTÒRIA DE
LA CERVESA

Les Stout neixen a Irlanda per competir amb les cerveses Porter de Londres que utilitzaven maltes marrons per fer les seves cerveses negres. A Irlanda en canvi van començar a utiltitzar maltes torrefactes que donaven uns gustos més intensos però creava una cervesa més fàcil de prendre que les Porter de Londres que eren molt denses a causa de la gran quantitat de maltes marrons i caramel·litzades que utilitzaven per donar-li el color negre.

Es tracta d'una cervesa negra amb sabors torrats pronunciats que van des del caramel torrat i cafè a la xocolata negra. El balanç amb el llúpol ajuda a fer la cervesa més refrescant i aportant una suau amargor.

PUNTUACIÓ
DE LA STOUT

cervesa stout

SABOR

Valorado con 4 de 5

COS

Valorado con 3 de 5

AROMA

Valorado con 4 de 5

AMARGURA

Valorado con 3 de 5